top of page
PV-ZONNEPANELEN

Voor niks komt de zon op. Dankzij het aanleggen van PV-zonnepanelen kunt u geld besparen. Installatie en periodiek onderhoud is één van de verschillende diensten die we voor u kunnen betekenen.

3.

Kwaliteit en veiligheid staan centraal bij onze werkzaamheden

Om te garanderen dat uw systeem naar behoren werkt voeren wij meerdere zorgvuldige controles uit, waaronder controles omtrent de kwaliteit en veiligheid. Zo maken wij alleen gebruik van producten en systemen welke erkend zijn. Al onze werkzaamheden voldoen aan de normen NEN 1010 met rubriek 712, NEN-EN-IEC 61215 en 62446 alsmede NEN 3140.

1.

Zonder inspectie kan uw installatie inefficiënt functioneren

Bij onze controles kunt u verwachten dat wij controleren of de installatie geen schade heeft, of de bedrading correct is aangesloten, het uitvoeren van isolatieweerstand-metingen (Riso) en aardleidingsweerstand-metingen (Rpe, indien aanwezig). Ook meten wij de kortsluitstroom (Isc), open klemspanning (Uoc), stroom en vermogen.

2.

Gebruiksvriendelijk uitlezen van de informatie middels EazyPV

Indien gewenst kunnen wij PV-link software beschikbaar stellen voor het downloaden en uitlezen van de gemeten waarden. Ook kunnen wij middels de IRM100 en EazyPV de zonnesterkte (in wattage per vierkante meter) en de temperatuur van het paneel en de buitenomgeving aan elkaar koppelen. Zo heeft u in één oogopslag de meest belangrijke informatie.

Als de zon schijnt kunt u geld verdienen door energieopwekking. Want voor niks komt de zon op.

Een zonnepanelen-installatie is zeer gunstig voor het milieu en uw portemonnee. RMaas is gespecialiseerd in het aanleggen van installaties, maar ook kunt u bij ons terecht voor periodiek onderhoud van uw zonnepanelen, montagesystemen en meer. Al onze installaties worden geïnspecteerd door middel van een EazyPV zonnepaneel-installatie tester. Dit is een zeer compacte en snelle PV-installatie tester met digitaal display waarmee wij alle belangrijke informatie kunnen uitlezen over uw systeem. De EazyPV combineert alle elektrische testfuncties in één en voldoet aan de EN 62246 norm om te garanderen dat uw systeem naar behoren werkt. Naast het testen middels de elektronische tester onderzoeken wij ook het systeem uitbundig op enige schade of andere aandachtspunten, waarna wij deze in overleg kunnen oplossen.

 

Bij Maas maken wij alleen maar gebruik van onderdelen welke kwalitatief naar de hoogste standaard worden getest. Zo werken wij met diverse producten welke allemaal uitbundig getest en gecontroleerd worden, en vooruitstrevend op de markt zijn. Hieronder vindt u een paar van de principes en bedrijven waar wij mee werken om te garanderen dat uw installatie één van de beste wordt die op de markt te vinden is.

Esdec (onderconstructie)

Esdec is opgericht door installateurs, mede hierdoor ontwerpen zij al hun producten in samenwerking met installateurs van zonnepanelen. Doordat Esdec de inbreng van installateurs snel in de ontwerpen kan doorvoeren hebben ze een aantal van de meest populaire montagesystemen geproduceerd. Door de focus op innovatie, kwaliteit en service is Esdec al gauw ontwikkeld tot een zeer belangrijke speler in de markt voor montagesystemen. Om deze redenen maakt Maas ook gebruik van de producten van Esdec, gezien iedere installatie uniek is en de systemen van Esdec hier optimaal op in kunnen spelen.

Growatt (String-systeem)

Growatt heeft sinds zijn oprichting meer dan 11,8 GW aan installaties geplaatst. De omvormers van deze producent zijn kostenefficiënt en leveren een hoog rendement op. De omvormers voldoen aan de veiligheidseisen, vermogensniveaus en elektrotechnische normen van het netwerk van bijna 20 landen in Europa, Amerika, Azië en Australië. In Nederland zijn er al meer dan duizenden Growatt omvormers geïnstalleerd, waarbij Growatt één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt is. Maas kiest voor Growatt wegens de excellente kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook wegens de hoge efficiëntie en breed scala aan producten, waardoor iedere installatie op maat gemaakt kan worden.

Enphase (parallel-systeem)

Enphase is een Amerikaanse marktleider op het gebied van micro-omvormers. Enphase micro-omvormers hebben de meest geavanceerde technologie voor omvorming die beschikbaar is. Dit leidt tot een hogere productie, ongekende modulariteit en uitbreidbaarheid, een stabiele betrouwbaarheid en ongeëvenaarde intelligentie. Het micro-omvormer concept is gebaseerd op het gegeven dat niet één omvormer de elektriciteit van een aantal in serie geschakelde panelen van gelijkstroom naar wisselstroom omvormt, maar dat iedere module een eigen omvormer heeft.

URE-panelen

Bij Maas werken wij voornamelijk met United Renewable Energy (URE)-panelen. URE is een fusie van drie zonnepaneel-producenten, namelijk NSP, GINTECH en Solartech), welke samen de grootste cel- en moduleproducent van Taiwan zijn en deel uit maken van de top vijf van de wereld. Het gehele productieproces, vanaf de wafer tot aan de moduleproductie, ligt geheel in eigen handen. URE is een zeer innovatief; ze behoren tot de 2% moduleproducenten ter wereld met een Tier-1 status.

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER ONZE ZONNEPANELEN-INSTALLATIES?

bottom of page